(ВІДЕО) «Я не міг просто сидіти і дивитись» - прикордонник «Челентано»

НАЗАД
19 квiтня 2024 11:57

Прикордонник «Челентано» пройшов Майдан, пекельні бої 2014-2015, оборону Чернігівщини, нині захищає країну від російських окупантів і диверсантів.

«Бойовий» шлях «Челентано» розпочав у 2013 році з 14 сотні самооборони Майдану. Чоловік не захотів чекати змін, а прагнув сам стати їхньою рушійною силою.

«Саме тоді я зрозумів, що разом ми можемо змінити багато, – згадує прикордонник. Ми були однією командою у 2013-2014 роках і зараз, поруч зі своїми побратимами, я відчуваю себе важливою ланкою однієї системи».

Пройшовши пекельні бої 2014-2015 років у лавах Луганського загону Державної прикордонної служби, охоронець кордону звільнився у запас.

Лютий 2022 року «Челентано» зустрів на Чернігівщині. Одразу очолив самооборону у місцевій ОТГ, будував інженерні укріплення, блокпости. Після деокупації Чернігівщини чоловік вирушив до війська.

«Навіть не замислювався, який рід військ обирати. Прикордонник – це престижно, вони завжди перші, тому я і повернувся до рідного прикордонного загону», – розповідає «Челентано».

Наразі основне завдання підрозділу прикордонника – не допустити ворожі дрг на нашу територію з півночі.

«Постійні обстріли, дрг – це вже наша буденність, – зазначає боєць. – Найбільша цінність для мене як командира – це мої люди. Я завжди хвилююсь за їхнє життя та здоровʼя. Ще з Майдану усвідомив для себе, що лише разом ми можемо перемогти будь-яку навалу. Впевнений, що і зараз ми обовʼязково переможемо!»

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси